Σύνδρομο βραστό βατράχου – Len Penzo dot Com

24
Σύνδρομο βραστό βατράχου – Len Penzo dot Com

Ήρθε η ώρα να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα μικρό joe…

Καλώς ήρθατε σε μια άλλη συναρπαστική έκδοση του Black Coffee, την απίστευτη εβδομαδιαία συλλογή σας για το τι συμβαίνει στον κόσμο του χρήματος και των προσωπικών οικονομικών.

Ελπίζω ότι όλοι είχαν μια ευχάριστη εβδομάδα. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας πάμε κατευθείαν στο σχόλιο αυτής της εβδομάδας…

Κάθε φορά που ακούω έναν πολιτικό να αναφέρει τη λέξη «ερέθισμα», το μυαλό μου αναβοσβήνει στο μάθημα βιολογίας του γυμνασίου, όταν άγγιξα τα καλώδια της μπαταρίας σε έναν νεκρό βάτραχο για να τον κάνω να συσπαστεί.

— Robert Kiyosaki

Δεν είναι εύκολο να είσαι πράσινος.

— Κέρμιτ ο Βάτραχος

Πιστώσεις και χρεώσεις

Χρέωση: Το είδες αυτό? Οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών αυξάνουν τις τιμές των «απαραίτητων καθημερινών» προϊόντων καθώς ο πληθωρισμός εκτοξεύεται σε υψηλά πολλών δεκαετιών. Για παράδειγμα, το 2019 η μέση τιμή των κορυφαίων επωνυμιών οδοντόκρεμων στις ΗΠΑ ήταν μεταξύ 5 και 6 $ ανά κουτί μόλις πέρυσι – αλλά αυτή την εβδομάδα η Colgate-Palmolive ανακοίνωσε ότι η νέα της σειρά Optic White Pro θα κοστίζει ένα τεράστιο ποσό $10. Και νομίζατε ότι η βενζίνη ήταν ακριβή. Τα καλά νέα είναι ότι όλα θα αλλάξουν πολύ μόλις άκουσα το Κογκρέσο έχει στα σκαριά μια λύση για τη μείωση των τιμών των καυσίμων. Αα περίμενε …

Πίστωση: Όχι τυχαία, το ιστολόγιο Doomberg σημείωσε αυτή την εβδομάδα ότι «το σιτάρι που διαπραγματεύεται περιορίζεται για (πέντε) συνεχόμενες ημέρες και οι τιμές φτάνουν σε επίπεδα που καταδικάζουν τεράστια τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού σε (πείνα)». Στη συνέχεια, ο Doomberg συνεχίζει να μας υπενθυμίζει ότι, «Ο πληθωρισμός των τροφίμων είναι ο καταλύτης για πολλές εξεγέρσεις, και η διαδρομή από τα άδεια ράφια στη γκιλοτίνα ήταν ιστορικά άμεση». Λοιπόν, παιδιά… δεν λένε ψέματα. Εν τω μεταξύ, είναι πιθανώς καλή ιδέα για όσους από εσάς έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό για τα παντοπωλεία να αλλάξετε το μενού του πρωινού σας από σιτάρι Chex να ρύζι Chex:

Χρέωση: Μιλώντας για εξεγέρσεις, οι ταλαιπωρημένες μικρές επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζουν ένα από αυτά χειρότερες αιχμές στην κλοπή λιανικής ποσοστά στην πρόσφατη μνήμη. Πόσο σάπια έχει γίνει η κατάσταση στο Big Apple; Λοιπόν… οι καταγγελίες για κλοπές καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 16% τον περασμένο χρόνο, ενώ οι συλλήψεις αυξήθηκαν πεσμένος. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ένας λόγος για τη μείωση των συλλήψεων είναι ότι πλέον υπάρχουν περισσότερα συνεργεία που στοχεύουν μικρά καταστήματα με ελάχιστη ή καθόλου ασφάλεια. Φαντάσου το.

Χρέωση: Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός της αγοράς Sprott, Paul Wong’s, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι «η απότομη αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων αποτελεί έναν απόλυτο κίνδυνο για ένα στασιμοπληθωριστικό περιβάλλον αυτό είναι ώριμο για μια εξίσου απότομη πτώση της οικονομικής παραγωγής». Ο Wong συνεχίζει σημειώνοντας ότι η πρόβλεψη για το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο για το 2022 «πέφτει ελεύθερα από τις αρχές Ιανουαρίου» και επί του παρόντος κυμαίνεται μόνο στο 1,6%, καθιστώντας πολύ πιθανό ότι ο αριθμός θα μπορούσε να είναι αρνητικός πριν από τα τέλη Μαρτίου. Έτσι, για να συνοψίσουμε: Έχουμε εκτοξευόμενο πληθωρισμό σε συνδυασμό με μια παραπαίουσα οικονομία που βρίσκεται στα πρόθυρα συρρίκνωσης. Γεια… τι να μην αγαπάς;

Ο πληθωρισμός είναι υψηλός ακόμη και όταν τα τρόφιμα και η ενέργεια ΕΞΑΙΡΕΤΑΙ από τους «επίσημους» γραφειοκράτες υπολογισμούς. Στην πραγματικότητα, ο πληθωρισμός χωρίς τρόφιμα και ενέργεια είναι τώρα σχεδόν ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ από τα προηγούμενα υψηλά όλων των εποχών που σημειώθηκαν τη δεκαετία του 1970.

Χρέωση: Φυσικά, από το 2009 οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανό το δόλιο νομισματικό μας σύστημα που βασίζεται σε χρέη, δημιουργώντας τρισεκατομμύρια δολάρια από τον αέρα, διατηρώντας τα επιτόκια και τις αποδόσεις των ομολόγων στο μηδέν όριο – τιμωρώντας έτσι τους αποταμιευτές. Και όπως σημειώνει ο αμίμητος MN Gordon, την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, «θα προτείνει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Τι δίνει; Είναι αυτό κάποιου είδους αστείο? Πώς υποτίθεται ότι μια αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% θα περιορίσει τον πληθωρισμό που επίσημα μαίνεται στο 7,5%;» Καλή ερώτηση. Θέε μου. Αν υπήρχε ένας ακριβοπληρωμένος κυβερνητικός γραφειοκράτης εκεί έξω που είχε έναν τρόπο να διορθώσει πραγματικά αυτό το τρομερό οικονομικό χάος…

Πίστωση: Περιττό να πούμε ότι η τελευταία γκάφα νομισματικής πολιτικής της Fed είναι αρκετή για να κάνει οποιονδήποτε να ρίξει τα χέρια ψηλά με απόλυτη δυσπιστία – γι’ αυτό αυτή την εβδομάδα ο διευθυντής περιουσιακών στοιχείων Egon Von Greyerz είπε ότι «αν η Fed μελετούσε και κατανοούσε τα αυστριακά οικονομικά, θα ήξεραν ότι ο πραγματικός ρυθμός πληθωρισμού είναι συνάρτηση της αύξησης της προσφοράς χρήματος και όχι των τιμών καταναλωτή». Αααα. Αλίμονο, δεν το κάνουν – και τώρα είμαστε όλα δικαιούχος για την ανικανότητά τους. Ή είναι δειλία;

Χρέωση: Παρεμπιπτόντως, από το 1971, όταν τελικά έσπασε ο τελευταίος δεσμός του δολαρίου ΗΠΑ με τον χρυσό, Προμήθεια νομίσματος Μ2 έχει αυξηθεί περίπου 7% ετησίως. Το πρόβλημα είναι: το Μ2 εισήλθε στο «επιχειρηματικό τέλος» της εκθετικής καμπύλης τον Μάρτιο του 2020. έκτοτε αυξάνεται κατά 19% ετησίως. Και επειδή το μεγαλύτερο μέρος αυτού του νομίσματος τυπώθηκε χωρίς αντίστοιχη αύξηση σε αγαθά και υπηρεσίες, δεν χρειαζόμαστε έναν επιστήμονα πυραύλων για να μας εξηγήσει από πού προέρχεται ο αχαλίνωτος πληθωρισμός τιμών με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τώρα. ένα απλό γράφημα θα κάνει. Κοιταξε και μονος σου:

Χρέωση: Και ενώ οι μισθοί αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων ετών, δεν αυξάνονται αρκετά γρήγορα για να ξεπεράσουν τον πληθωρισμό – έτσι το βιοτικό επίπεδο μειώνεται για τους Αμερικανούς της κατώτερης και της μεσαίας τάξης. Αλλά περιμένετε… γίνεται χειρότερος: αυτή την εβδομάδα το Wall Street Journal ανέφερε ότι εκείνοι «ταχέως Η αύξηση των μισθών θα μπορούσε να ενισχύσει τον πληθωρισμό; ένα φαινόμενο γνωστό ως «σπείρα μισθού-τιμής». Καθώς οι μισθοί αυξάνονται, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αντισταθμίσουν αυτό το κόστος αυξάνοντας τις τιμές. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι απαιτούν υψηλότερους μισθούς για να αντέξουν οικονομικά αυτά τα πιο ακριβά προϊόντα, οδηγώντας σε ακόμη περισσότερες αυξήσεις τιμών». Ωχ.

Πίστωση: Σε μια σχετική σημείωση, αυτή την εβδομάδα ο μακροοικονομικός αναλυτής Alasdair Macleod παρατήρησε έντονα ότι «ένα σχήμα Ponzi είναι μια απάτη που πληρώνει τους υπάρχοντες επενδυτές με κεφάλαια που συλλέγονται από νέους επενδυτές. Και στη ρίζα της ήταν η Fed, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τρέχει ένα νόμισμα Ponzi σχεδιάζουν εκδίδοντας πρόσθετο νόμισμα προς όφελος της κυβέρνησής τους, ενώ ισχυρίζονται επίσης ότι είναι προς όφελος του λαού». Τώρα εγώ ξέρω αυτό που σκέφτεσαι. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, αυτοί οι τραπεζίτες είναι σίγουρα δεν ψέματα – απλώς οι «άνθρωποι» στους οποίους στην πραγματικότητα αναφέρονται είναι οι ίδιοι οι τραπεζίτες.

Χρέωση: Σε άλλες ειδήσεις, αυτή την εβδομάδα οι ΗΠΑ ουσιαστικά έδιωξαν τη Ρωσία το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα που βασίζεται σε δολάριο ΗΠΑ. Όμως ο Macleod προειδοποιεί ότι, με την αναστολή της πρόσβασης σε αυτό το σύστημα, «η Δύση έκανε το λάθος να αποδείξει στη Ρωσία –και σε άλλα (έθνη)–– την απόλυτη αχρηστία των συναλλαγματικών αποθεμάτων, και τα οφέλη του χρυσού. Ως αποτέλεσμα, αυτός ο οικονομικός πόλεμος θα μπορούσε να καταλήξει σε έναν de facto κανόνα χρυσού για το ρούβλι και να τερματίσει ολόκληρο το σχέδιο νομισμάτων Fiat Ponzi». Αυτό είναι πολύ, πολύ, αλήθεια. Αλλά, hey… τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, όπως μας υπενθύμισε πριν από πολλά χρόνια ένας εμβληματικός αμερικανός ζυθοποιός:

Πίστωση: Είτε αρέσει είτε όχι, ο Von Greyerz το προειδοποιεί Ολοι σύντομα θα αναγκαστεί να αποδεχθεί μια πολύ ενοχλητική οικονομική αλήθεια: «Όταν δημιουργούνται δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια χωρίς να παράγεται εργασία, αγαθά ή υπηρεσίες, αυτό το νόμισμα έχει σαφώς μηδέν αξία – που σημαίνει ότι τα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών αξίζουν στην πραγματικότητα ένα κλάσμα της φανταστικής τιμής έχουν σήμερα. Τελικά, ο φυσικός χρυσός και το ασήμι θα αποκαλύψουν αυτή την αυταπάτη». Πράγματι θα γίνει. Και μόνο τότε οι αγορές θα αναγνωρίσουν ότι ο αυτοκράτορας δεν έχει ρούχα, περνώντας έτσι τη δάδα του νομισματικού συστήματος σε έναν νέο κληρονόμο:

Πίστωση: Εδώ είναι το σημείο: Αν και η Κίνα δεν το παραδέχεται, είναι σίγουρο ότι κατέχουν πολύ περισσότερο χρυσό από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτό είναι ατυχές για τους Αμερικανούς που έχουν συνηθίσει να είναι το μεγάλο σκυλί στην παγκόσμια οικονομική και νομισματική σκηνή. Γιατί; Γιατί η παλιά παροιμία ότι «αυτός που έχει τον περισσότερο χρυσό κάνει τους κανόνες» εξακολουθεί να ισχύει. Τα καλά νέα για τους συνετούς Αμερικανούς που έχουν ασφαλίσει τον πλούτο τους με πολύτιμα μέταλλα είναι ότι ισχύει το ίδιο ρητό εγχώρια πολύ. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικανοί της μεσαίας τάξης θα καταλήξουν να μάθουν αυτό το μάθημα με τον δύσκολο τρόπο.

Αποτέλεσμα δημοσκόπησης της περασμένης εβδομάδας

Σε ποια τιμή γίνεται τόσο ακριβή η βενζίνη που επηρεάζει το πόσο συχνά οδηγείτε;

  • 5 $ ανά γαλόνι (30%)
  • 4 $ ανά γαλόνι (23%)
  • 6 $ ανά γαλόνι (22%)
  • $8 ή περισσότερο ανά γαλόνι (19%)
  • 7 $ ανά γαλόνι (6%)

Περισσότεροι από 2300 αναγνώστες του Len Penzo dot Com απάντησαν στην ερώτηση της περασμένης εβδομάδας και αποδεικνύεται ότι λίγο περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς λένε ότι το όριο πόνου για τις τιμές της βενζίνης είναι 5 $ ή λιγότερο. Στην άλλη άκρη του φάσματος, 1 στους 4 λέει ότι είναι 7 $ ή υψηλότερο. Εδώ στην Καλιφόρνια, η βενζίνη είναι ήδη πάνω από $6 ανά γαλόνι σε πολλά μέρη – και $7 σε λίγα. Ανεβαίνει στα ύψη στη γειτονιά μου (βλ. φωτογραφία παρακάτω, τραβηγμένη στις 8 Μαρτίου σε τοπικό βενζινάδικο σε μικρή απόσταση από το σπίτι μου). Ναι… είναι επώδυνο. Τελικά, ακόμη και οι ιδιοκτήτες του σταθμού θα το νιώσουν. θα πρέπει να επενδύσουν σε νέες ηλεκτρονικές πινακίδες όταν το φυσικό αέριο ξεπεράσει τα 9,99 $.

Αν εσείς Έχετε μια ερώτηση που θα θέλατε να κάνω στους αναγνώστες εδώ, στείλτε την σε μένα στο [email protected] και φροντίστε να βάλετε την «Ερώτηση της εβδομάδας» στη γραμμή θέματος.

Η ερώτηση της εβδομάδας

Φόρτωση ... Φόρτωση …

Με τους αριθμούς

Η Ρωσία είναι σημαντικός προμηθευτής βασικών πρώτων υλών. Ακολουθεί μια ανάλυση των μεγάλων εξαγωγών της Ρωσίας ως μερίδιο της παγκόσμιας παραγωγής:

2,6% Ασήμι

3,3% Χαλκός

4,2% Αλουμίνιο

5,0% Σιτάρι

5,3% Νικέλιο

6,2% Φυσικό αέριο

8,4% Λάδι

9,2% Χρυσός

15,1% Πλατίνα

45,6% Παλλάδιο

Πηγή: JP Morgan

Άχρηστα νέα: Μιλώντας Βάτραχος

(h/t: RD Blakeslee)

Περισσότερα άχρηστα νέα

Ακολουθούν οι πέντε πολιτείες στην κορυφή — και στο κάτω — από την άποψη του μέσου αριθμού σελίδων που προβλήθηκαν ανά επίσκεψη εδώ στο Len Penzo dot Com τις τελευταίες 30 ημέρες:

1. Βόρεια Ντακότα (2,24 σελίδες/επίσκεψη)
2. Βερμόντ (2.20)
3. Αριζόνα (2,17)
4. Νιου Χάμσαϊρ (2,14)
5. Νεβάδα (2.08)

46. ​​Αϊόβα (1,65)
47. Αλάσκα (1,59)
48. Μισισιπής (1,55)
49. Ουαϊόμινγκ (1,41)
50. Νότια Ντακότα (1,29)

Είτε απολαμβάνετε αυτό που διαβάζετε (όπως οι καλοί μου φίλοι στη Βόρεια Ντακότα) — είτε όχι (α, Νότια Ντακότα) — μην ξεχάσετε:

1. Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο μου Ενημερωτικό δελτίο Len Penzo dot Com! (Είναι εύκολο! Δείτε το μεγάλο πράσινο πλαίσιο στην πλαϊνή γραμμή στο επάνω μέρος της σελίδας.)

2. Βεβαιωθείτε ότι με ακολουθείτε στον νέο μου αγαπημένο ιστότοπο γρήγορης συνομιλίας, Φλυαρία – ω! ναι, και Parler πολύ! Φυσικά, μπορείτε πάντα Ακολούθησέ με στο τουίτερ. Πρόσεχε μόνο τι λες εκεί.

3. Γίνετε θαυμαστές του Len Penzo dot Com στο Facebook πολύ!

Και τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό…

4. Σας παρακαλώ να υποστηρίξετε αυτόν τον ιστότοπο με την προστασία των χορηγών μου!

Ευχαριστώ!!!! 😊

Γράμματα, Παίρνω Γράμματα

Κάθε εβδομάδα παρουσιάζω την πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση ή σχόλιο — υποθέτοντας ότι λαμβάνω ένα, δηλαδή. Και όσοι έχουν την τύχη να έχουν τη μοναδική ερώτηση στην ταχυδρομική τσάντα, επισημαίνεται η επιστολή τους εδώ είτε είναι ενδιαφέρουσα είτε όχι! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο: [email protected]

Αφού διάβασα το άρθρο μου που τονίζει τέσσερα πράγματα που κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να αναζητήσει σε μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων, Τόμαςάφησε αυτό το σχόλιο:

Δεν συνειδητοποίησα ότι μια υπηρεσία ελέγχου παρασίτων προσφέρει αφαίρεση ψύλλων. Αυτό είναι κάτι που ο αδερφός μου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σίγουρα.

Λυπάμαι πολύ που το ακούω. Ίσως ο αδερφός σας θα μπορούσε να προσπαθήσει να εξοικονομήσει λίγα δολάρια φορώντας πρώτα ένα κολάρο ψύλλων.

Εάν σας άρεσε αυτή η έκδοση του Black Coffee και τη βρήκατε κατατοπιστική, προωθήστε την στους φίλους και την οικογένειά σας. Ευχαριστώ! 😀

Πίστωση φωτογραφίας: δημόσιος τομέας

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply